Μια σαλονικιώτικη ιστορία μυστηρίου σε comics

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τίτλος: Mysterion

Συγγραφέας: Βάττη Δέσποινα, Δημήτρης Σαββαΐδης

Έκδοση: AddArt (2015)

ISBN: 978-618-81721-2-8

Τιμή: Περίπου €5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε για ένα παιδικό βιβλίο με σκίτσα και εικόνες, μια πρώτη επαφή των νεαρών αναγνωστών με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση θα μας απασχολήσει ένα βιβλίο κόμιξ για αναγνώστες μεγαλύτερων ηλικιών και για άτομα, που λατρεύουν αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει φανατικούς θαυμαστές (με πιο γνωστούς ίσως όλων την παρέα από το Big Bang Theory). Μια ιστορία, που εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Η έκδοση είναι όμορφη. Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει πολλά έντυπα τέτοιου τύπου για να έχω άποψη σχετικά με την αισθητική τους, αλλά προσωπικά το σχήμα και το εξώφυλλο μου άρεσαν, όπως και η ποιότητα του χαρτιού.

Πρόκειται για το πρώτο τεύχος μίας σειράς, η οποία όμως δεν φαίνεται να ολοκληρώθηκε, καλά καλά δεν έχει βγει το δεύτερο τεύχος, από όσο γνωρίζω και έχουν περάσει 4 χρόνια. Η ιστορία ξεκινάει με έναν νεαρό, ο οποίος ξυπνάει στην σκεπή της Ροτόντας. Δεν θυμάται τίποτα για τον εαυτό του, αλλά συνειδητοποιεί ότι έχει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Κινείται μέσα στην πόλη και φαίνεται να μπορεί να αντιλαμβάνεται τόσο πράγματα, που έγιναν στο παρελθόν, όσο και πράγματα, που θα γίνουν στο μέλλον. Γίνεται μάρτυρας δε μιας ληστείας, κάποιος τον πυροβολεί και καταλήγει σε ένα νοσοκομείο. Εδώ τελειώνει το πρώτο τεύχος και φαντάζομαι οι αναγνώστες του θα περίμεναν τη συνέχεια με αγωνία, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Κρίνοντας αποκλειστικά και μόνο με τα πιο απλά κριτήρια, αυτά του προσωπικού μου γούστου, καθώς δεν γνωρίζω τεχνοτροπίες των κόμιξ, ούτε τι πρέπει κάποιος να προσέχει και τι όχι, βρήκα αυτό το πρώτο τεύχος ενδιαφέρον. Μου άρεσαν τα σχέδια και η ιστορία, αλλά αυτή, όπως είπαμε, κόβεται απότομα με αποτέλεσμα να είναι ημιτελής όλη η προσπάθεια. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των δημιουργών και να ξέρω γιατί δεν έγινε το δεύτερο τεύχος.

Προσωπικά μου άρεσε, παρά το απότομο τέλος του. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσουν να το συνεχίσουν.

1 σχόλιο

Filed under ΒΑΤΤΗ, Δέσποινα, Συγγραφείς, ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ, Δημήτρης

One response to “Μια σαλονικιώτικη ιστορία μυστηρίου σε comics

  1. Παράθεμα: Θρύλοι και μύθοι της Θεσσαλονίκης σε comics | Vivlioniki

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.